Allt du behöver veta om coola och hållbara livsstilar!

Hälsosamma livsstilar

Människor har blivit alltmer medvetna om hur viktigt det är att sköta sin hälsa för att ha ett bra liv. Många hoppar in på en hälsosam livsstil, och vad detta innebär beror på vem man frågar. En hälsosam livsstil kan vara alltifrån normalt motionerande och äta husmanskost till extrem träning och att räkna proteiner och vitaminer. Små saker som upprepas dagligen kan göra mycket för hälsan. Här följer några tips på hur du kan göra.

Drick ordentligt

Vatten är en hälsodryck. Drick ordentligt med vatten för en bra vätskebalans, det påverkar både din fysiska och mentala prestation. Människor som har en hälsosam livsstil samlar på sin goda dryckesrecept med vatten. En citronskiva i vattnet på morgonen, kiwifrukt eller äpple, det finns mycket man kan toppa med.

Ta hand om din frukost

Frukost när du vaknar är viktigt eftersom du behöver proteiner och gärna långsamma kolhydrater från exempelvis havregryn, detta stabiliserar ditt blodsocker och gör att kroppen känns bra. Frukosten påverkar vår kropp mer än man tror. Den påverkar kroppsklockan och skapar obalans om du inte äter något på morgonen. En välbalanserad kost över dagen har också stor betydelse, minska på socker och animaliskt fett, ät istället vegetabiliska fetter som avokado, nötter och liknande.

Syresättning är inte svårt

Andningen påverkar också ditt välmående. En hälsosam livsstil kan innefatta meditation och avslappning där du andas lugnt och lär dig tekniker för att stressa av. Du kommer att sova myucket bättre. Hjärtat mår också bra av detta. Om du lär dig att andas på rätt sätt får kroppen en bättre syresättning vilket betyder mycket.

Motionera varje dag

Du behöver inte elitidrotta, om du joggar 20 minuter per dag är det utmärkt för kroppen – eller en rask promenad på 40 minuter där du får upp pulsen. Kroppen vill röra sig, den är inte skapad för att sitta stilla. Om du tränar regelbundet kommer du att må bra, dessutom stärker du skelettet om du belastar det. Styrketräning är bra att kombinera med, om du inte tycker om gym kan detta utföras hemma i form av exempelvis situps, armhävningar och knäböj eller annat – det finns mycket man kan göra.

Sov ordentligt

Sömn är bearbetning och återhämtning. Immunförsvaret går igång och hormonbildning sker. Om du sover ordentligt minskar risken att du får de vanligaste folksjukdomarna som exempelvis depression. Sömnbehovet varierar från person till person med cirka 6-9 timmar behöver en normal vuxen människa sova för att hjärnan ska hinna med både bearbetning av dagens händelser och återhämtning.