Allt du behöver veta om coola och hållbara livsstilar!

Emotional hardcore och fashioncore

Emo (emotional hardcore) är en musikstil som gav namn till en livsstil där klädstilen hette “fashioncore”. Emo med rötter i Washington D.C. härstammade från hardcore och punkscenen på 80-talet och räknades först som en underdivision till hardcore. Emo utvecklades till en musikstil som beskrev känsloladdade/ emotionella uppträdanden med ledande band som Fire Park, Embrace och One Last Wish för att nämna några.

Revolution Summer

Emo startade under det som är känt som Revolution Summer i Washington D.C. Året var 1985. Banden vid Revolution Summer som grundade Emo fokuserade på känslor och intensitet. Emo fortsatte att utvecklas och nya band introducerades. I New Jersey kom Mercel och Iconoclast med sitt “kaokoncept” med extrema distade gitarrer och distad bas, ofta utan noter, bara på känsla.

Emo anländer till Europa

På 90-talet blev emon populär i Europa och detta årtionde var fundamentet till hela livsstilen. De största scenerna fanns i Tyskland och Frankrike men även i England. I Sverige fanns det bara några få band som spelade emo. På 2000-talet var det klädstilen som stod centrum och som kallades “fashioncore”. Basfärgen var alltid svart och kombinerades med rött, grönt eller rosa.