Allt du behöver veta om coola och hållbara livsstilar!

Så skapar du ett trivsamt hem

Att skapa ett hem som du trivs i är mycket värt. Du spenderar en hel del tid hemma och att då trivas hemma är viktigt. För att få ett hem som du tycker om att vara i är det viktigt att du tänker till när det kommer till möbler och inredning. Det många inte tänker på när det kommer till heminredning är innerdörrar. Med snygga och tilltalande innerdörrar kan du skapa dig ditt drömhem. Det finns massor med olika typer av innerdörrar att pryda ditt hem med. Det viktigaste när det kommer till innerdörrar är att de harmoniserar med resten av hemmet. Innerdörrarna ska helst bilda en helhet tillsammans med möblerna du har och andra inredningsdetaljer. Försök även tänka utanför boxen när du väljer innerdörrar.

Inred med saker som tilltalar dig

När du ska inreda ditt hem ska du välja saker som du tycker om. Att omge dig med saker som du gillar har faktiskt positiv inverkan på dig. Ett tips är att om du hittar någon inredningsdetalj som du verkligen fattar tycke för så köp den ändå, även om den inte riktigt är trendig. Det kommer att bli en fin mix hemma hos dig med lite olika saker.

Välj färger på ett medvetet sätt

Det är viktigt att försöka hitta en röd tråd när det kommer till färgval. Om det finns en röd tråd kommer hemmet att upplevas som harmoniskt och härligt att vara i. Det betyder dock inte att alla färger måste ha samma kulör. Det kan räcka med att du har en sak i ett rum som plockar upp en färg från angränsande rum. Om du vill jobba med accentfärger är en vit bas bra att ha. Du kan även kombinera dova naturtoner och svart med lite starkare kulörer. Exempelvis är knallgult tillsammans med svart eller grått väldigt fint.

Inred med saker från naturen

För att få ett intressant hem är det en bra idé att mixa gammalt och nytt. Det är oftast trevligt att inreda med möbler och saker som bär en historia med sig. Det är även trivsamt att inreda med blommor och växter. Även andra saker från naturen som kvistar kan bidra till en härlig stämning i hemmet.

Det tar tid att skapa hemtrevnad

Om du har svårt att veta vad du faktiskt tycker om kan du samla olika inspirationsbilder och klipp som väcker ditt intresse. När du har sparat tillräckligt kommer du förmodligen att se ett visst mönster. Det viktigaste när du ska skapa ett trivsamt hem är att låta det ta tid. En hemtrevnad skapas inte på en natt. Stressa inte med köp av möbler och inredningsdetaljer, du kommer känna när du hittar rätt saker till ditt hem.