Allt du behöver veta om coola och hållbara livsstilar!

Att vara egenföretagare är en livsstil

När det kommer till att driva ett eget företag är det en form av livsstil. Det finns många fördelar och nackdelar och du måste tycka att det roliga överväger det jobbiga när du ska vara egenföretagare. Det kan stundvis vara ensamt att vara egenföretagare om du inte har några anställda. Men om du vill ha social interaktion med andra är ett coworking space Stockholm en väldigt bra idé om du bor i stan. Ett coworking space i Stockholm möjliggör att du kan sitta och jobba med andra på ett kontor även om ni inte arbetar med samma saker. Att ha ett kontor är för många viktigt. Det är då enklare att skilja på privatliv och arbetsliv.

Bestämma mål själv

När du är egenföretagare är du ständigt uppkopplad. Det går att beskriva det som att du alltid jobbar. Fördelen med att vara egenföretagare är att du är chefen och bestämmer över tiden. Det är du som sätter agendan för dagen, på gott och ont. Du har helt enkelt frihet att göra vad du vill när du vill. Det är många som lockas av friheten när det kommer till att driva eget. För många är det själva drivkraften som får dem att fortsätta även när det är tufft. Du väljer även vilka mål som du vill arbeta mot. Att jobba som egenföretagare är ett sätt att leva och det passar inte alls alla. Du behöver ha ett fokus och ett driv för att orka och för att lyckas. Friheten som egenföretagare kommer dock inte helt av sig själv utan det är även du som måste ta alla beslut.

Tid är pengar

En nackdel är att du ensam är den som avgör hur mycket lön du får. Tid är verkligen pengar när det kommer till att driva företag. Den tiden du jobbar kommer du även att få betalt för. Men det går även att vända till en fördel eftersom det inte finns något övre tak. Om du verkligen lägger ner tid och möda på att bygga något kommer det att betala sig. Du kan tjäna hur mycket pengar som helst, himlen är taket vilket det inte är om du lönearbetar. Då har du samma lön månad ut och månad in.

Strukturera upp vardagen

För att leva livet som egenföretagare krävs det att du kan strukturera upp vardagen på ett hållbart sätt. Det är inte gångbart att jobba dygnet runt utan vila. Att ha fasta tider som du arbetar inom kan vara en bra sak att sätta upp. Det är även bra att vara beredd på att arbetsbelastningen kan variera. En del perioder är det fullt ös medan andra är lugnare. Det är under de lugnare perioderna som det är bra att passa på att vila upp dig och unna dig lite roliga saker.