Allt du behöver veta om coola och hållbara livsstilar!

Rekrytera personal till ditt företag på det moderna sättet

Är du företagare och står inför en nyrekrytering? Du kanske också är trött på att plöja högvis med cv:n och personliga brev som egentligen inte säger så mycket. Då finns det faktiskt ett modernare och mer smidigt sätt att rekrytera på. Vi ska berätta mer om det här.

Hitta rätt person för tjänsten

Är du intresserad av rekrytering i Stockholm med omnejd? Då är NextU företaget för dig. De arbetar nämligen med rekrytering på ett lite annorlunda sätt och har därför på många sätt frångått de traditionella rekryteringssätten med personligt brev och cv. Det har man gjort genom att använda sig av digitala metoder, något som känns helt rätt i tiden. Man skapar förvisso traditionella platsannonser men kompletterar dem med en videopresentation från arbetsplatsen. På så sätt kan den som funderar över att söka jobbet få en känsla för arbetsplatsen. Det ökar chanserna för att rätt person hamnar hos just er.

Man använder sig också av nytänkande rekryteringstekniker. Till exempel kan arbetssökande söka jobb digitalt på ett annorlunda sätt. Den sökande får då göra några olika personlighetstester och sedan skicka in en kort videopresentation av sig själv. Det gör att du som arbetsgivare kan få en bättre känsla för vem som faktiskt söker jobbet och om denna person har en personlighet som passar er arbetsplats. Just när det gäller rekrytering i Stockholm är det viktigt att hänga med i tiden för att kunna kamma hem den bästa personalen till just sitt företag. Det gäller oavsett om du driver företag inom skönhetsbranschen eller inom IT.

Därför ska du testa nya rekryteringsmetoder

Arbetssökandet har länge sett ut på samma sätt: Den arbetssökande hittar ett intressant arbete på platsbanken och skickar in sitt cv och sitt personliga brev. På företaget sitter personer och försöker avgöra om just den person som skickat in brevet passar på arbetsplatsen. Tyvärr är denna process ganska platt och ger utrymme för många misstag. När man istället får se den som söker jobbet får man en bättre känsla för vilken typ av person man har att göra med. Idag går dessutom arbetslösheten ned, något som självklart är bra. Tyvärr bidrar det dock till att det blir svårare för företagare att hitta kompetent personal som passar på arbetsplatsen. Om man då väljer att använda sig av moderna rekryteringsmetoder ökar man sina chanser att hitta rätt människor.

Vad du använder för rekryteringsmetoder säger också en hel del om ditt företag. Gamla och förlegade sätt kan lätt få de arbetssökande att tro att även företaget är sådant. Använder ni däremot moderna metoder får man som arbetssökande en känsla av att ni är ett företag som ligger i tiden och vågar testa nya saker. Få vill arbeta på en arbetsplats som inte vågar utveckla sig.