Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/65/173265/bloggmingel.se/public_html/wp-content/plugins/seedprod-coming-soon-pro/extentions/mailchimp/mailchimp.php on line 121 Tips till bloggare | Bloggmingel.se - mingel & bloggevent

Här kommer tips till er bloggare som kommer att närvara vid vårt businessmingel för bloggare och företagare. Så att du kan förbereda dig och få mer ut av minglet. :)

Vi tänker så här; alla bloggare vill få fler läsare och bra samarbeten – dels PR som kan hjälpa till att ge bloggen ett intressant innehåll och dels betalda samarbeten (enstaka inlägg eller ambassadörskap). Tanken är ju att nätverkandet ska innebära nya, bra kontakter men också direkta möjligheter till samarbeten. En del samarbeten kanske handlar om att du får möjlighet att testa företagens olika produkter eller tjänster och en del innebär en affärsuppgörelse mellan dig och företaget eller företagen.

Våra tips inför bloggminglet:

  1. Ta gärna med visitkort som du kan placera i plastfickan som är fästa till mingelbandet. Har du inga visitkort kan du skriva ditt namn och bloggadress på papper som vi tillhandahåller på plats. I längden kan det vara bra med visitkort. Vistaprint har prisvärda sådana.
  2. Förbered din bloggpitch. Vad skriver du om i din blogg (eller instagram eller pod), varför är det bra för just det företaget att synas i din blogg, hur ser din bloggstatistik ut (skilj på visningar, besökare och unika besökare), vilka andra samarbeten kan du berätta om och vilken effekt gjorde det för företaget du samarbetade med är några viktiga saker att ta upp. Du behöver självklart inte rabbla fram allt detta för alla du minglar med men förbered alla fakta så att du är beredd när samtalet leder dit.
  3. Mingla! Vi har valt mingel och inte event eller mässa eftersom vi verkligen tror på det här med att mingla för att knyta kontakter och lära känna varandra innan samarbeten. Och alla blyga behöver inte vara oroliga – vi tar hand om er och ser till att det känns naturligt och kul. Vi har ju förstås bara bjudit in och godkänt trevliga personer. 😉

Och som överraskning kan jag avslöja att det kommer att finnas talangscouter på plats som vill hitta oupptäckta förmågor inom blogg, pod, Instagram & Youtube för vidare samarbeten. Kan också avslöja att Bloggagenturen.se är en av aktörerna bakom detta. :)

Då ses vi snart!
/Käthe Nilsson Medgrundare av Bloggmingel.se och Grundare av Bloggagenturen (gratis medlemskap!).